Seuran esittely

Lapin Salama on perustettu 1932

Lapin Salama ry on perustettu 29.7.1932 alkuun Lapin Raikun nimellä. Nykyisen Salama nimensä seura sai vuonna 1947. Seuran perustavassa kokouksessa jäseniksi liittyi 19 nuorta miestä ja ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Eino Lehto.

Seuran on alusta alkaen toiminut yleisseurana. Alkuaikoina tärkeimpinä lajeina olivat yleisurheilu, pesäpallo ja voimistelu. Hieman myöhemmin lajivalikoimaan tulivat hiihto ja suunnistus. Ensimmäisinä välineinä seuralle hankittiin korkeushyppyteline ja keihäs. 1970 luvun lopulla lajivalikoimaan tuli uutena lentopallo. Tästä lajista luovuttiin 1990 luvun alkupuolella, jolloin Salama oli omalta osaltaan myötävaikuttamassa siihen, että Lappiin perustettiin lentopallon erikoisseura Lapin Narvi-Pallo.

Lajit muuttuneet vuosikymmenten kuluessa

Vuosikymmenien aikana lajit ovat vaihdelleet ja painopisteet muuttuneet. Salibandyn joukkuetoiminta ja voimistelu ovat jääneet pois seuran ohjelmasta, talvilajien harrastaminen on olosuhteista johtuen jäänyt vähemmälle ja tilalle on tullut monipuolista harrasteliikunta lapsille ja aikuisille. Yleisurheilussa ja harrasteliikunassa painopiste on nykyisin lasten ja nuorten monipuolisessa liikuttamisessa ja seuran toimintaa voikin tällä hetkellä perustellusti kuvata kasvattajaseuratoiminnaksi.

Tänä päivänä seuran lajivalikoimaan kuuluvat:

  • yleisurheilu yleisurheilukouluineen ja liikuntakerhoineen
  • harrasteliikunta
  • Frisbee-golf

Lapin Salaman johtokunnan jäsenet vuonna 2022:

Puheenjohtaja Seppo Ala-Siuru

Varapuheenjohtaja Annika Hakala

Sihteeri Outi Tuominen

Varsinaiset jäsenet: Pekka Aaltonen, Arto Elonen, Oskari Männistö, Toni Nurmela, Niina Ränkman, Katja Tuominen

Varajäsenet: Taina Koivisto, Suvi Seikkula, Matti Vaimala ja Ilkka Vuoristo


Liity jäseneksi tai päivitä vanhat tietosi

Olemme päivittämässä Salaman jäsentietoja sähköiseen rekisteriin, toivomme siis myös vanhojen jäsenten päivittävän tietojaan. Mikäli ilmenee ongelmia jäsenlomakkeen kanssa, otathan yhteyttä lapinsalama@lapinsalama.fi / annikahak@gmail.com

Seuran jäsenmaksu on  aikuisilta 10 € ja 15-vuotiailta ja nuoremmilta 5 €. Jäsenmaksu suoritetaan seuran tilille FI60 5214 1340 0136 88 Lapin Osuuspankkiin.